Lid worden

Ben jij een meisje tussen 6 en 18 jaar en zoek je een manier om jouw zondagmiddag leuk te besteden? Dan is Chiro Sus zeker iets voor jou! Elke zondag staat onze enthousiaste leidingsploeg klaar met spannende, grappige, … kortom toffe activiteiten speciaal voor jou.

Waar en wanneer? Elke zondag van 14u tot 17u30 in onze lokalen (Terlindenhofstraat 202a, Merksem).

Inschrijven

Je hoeft niet op voorhand in te schrijven of aan te kondigen dat je wilt komen. Vanaf 13u45 zijn onze poorten geopend en mogen nieuwe leden gewoon naar de Chiro komen! Spreek aan de poort een leiding aan: zij zullen je verder helpen en je gegevens noteren.

Vond je het leuk en wil je blijven? Je mag drie zondagen de sfeer komen opsnuiven bij ons. Daarna zal de leiding jou en je ouders meer uitleg komen geven over wie wij zijn, wat het allemaal inhoudt, hoeveel het lidgeld bedraagt etc. Zo ben je zeker op de hoogte van alles!

Lidgeld

Het lidgeld bedraagt €35 voor een volledig schooljaar. Hierin is inbegrepen:

  • ongevallenverzekering
  • aansluitingskosten bij Chirojeugd Vlaanderen v.z.w.
  • onze werkingskosten (knutsel- en spelmateriaal)

Uniform

Omdat wij trots zijn om bij Chiro Sus te horen, verwachten wij dat onze leden in uniform naar de activiteiten komen. Dit ook voor de herkenbaarheid op straat en bij spelen. Natuurlijk ben je als nieuw lid niet verplicht vanaf de eerste keer in uniform te komen. Eens je beslist om te blijven, word je wel geacht een uniform aan te schaffen. Zo hoor je er meteen helemaal bij!

De Chirorok of short is te koop in de Chirowinkel ‘De Banier’ (Kipdorp 30, Antwerpen).
Verder hebben wij eigen Chiro T-shirts en truien met ons logo op. Deze kan je op zondag kopen bij de leiding. Een trui kost €27 en een T-shirt €15.

Ook beschikken wij over een tweedehandsverkoop. Zo moet je niet altijd weer een gloednieuw uniform te kopen als je nog erg hard groeit. Deze tweedehandsverkoop is echter zeer beperkt, dus als je niet meer in je uniform past, dan mag je hem dus altijd aan de Chiro schenken. Dan kunnen wij er iemand anders blij mee maken!

Afdelingen

In de Chiro is iedereen verdeeld in zogenaamde ‘afdelingen’. Dit is je vaste groep met andere kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd. Op die manier zorgen we ervoor dat je iedereen kent en altijd bij je vriendinnetjes zit! Benieuwd in welke groep je zit?

speelclub-mazzelIedereen van het eerste tot en met het derde leerjaar is welkom bij de speelclub. Ze zijn misschien wel de jongste leden van onze chiro, aan energie en fantasie geen gebrek! Met leidsters Emma en Jozefien spelen zij er elke zondag op los !
Net zoals elke afdeling worden zij vertegenwoordigd door een figuurtje: Mazzel.

kwikken-sjoepapAls je dan naar het vierde leerjaar gaat, ga je over naar de kwikken, waar je blijft t.e.m. het zesde leerjaar. Deze groene meiden ravotten zich te pletter met hun leidsters Bauke en Dorien, want ook zij staat er telkens weer met uitdagende spelen!
Het afdelingsfiguurtje van de kwikken heet Sjoepap.

tippers-flamm-en-spetterAlle stoere grieten van het eerste en tweede middelbaar, zitten in onze tipperploeg. In deze rode knotsgekke bende is iedereen welkom en met leidsters Esmé en Roos is het altijd pret. Deze meiden fietsen al zelf naar de kampplaats en slapen op kamp niet meer binnen, maar gezellig in tenten.
Zij hebben zelfs 2 afdelingsfiguurtjes: de dynamietstaven Flam en Spetter.

tiptiens-borisaspis-freekZo kom je in het derde middelbaar bij de aspitiens terecht. Er mag al eens een hoekje af zijn in de Chiro: en dus maakt deze blauworanje vriendengroep Merksem onveilig met de gekste avonturen onder leiding van leidsters Arwen en Indra!
Hun afdelingsfiguurtjes?  Boris de Bever en Freek de Egel.

Weekend en kamp

Onvergetelijk, zo’n chiroweekend…
Al die Chironamiddagen zijn natuurlijk dolle pret, maar de echte herinneringen worden op weekend en kamp gemaakt!

Elke afdeling gaat in de loop van het jaar op weekend. Deze datum verschilt van afdeling tot afdeling en wordt door de leiding van jouw afdeling doorgegeven. Je vertrekt dan op vrijdagavond met je afdeling en je leiding op een onvergetelijk avontuur dat doorgaat tot zondagmiddag. Naast een heel weekend spelplezier, is dit tevens een goede manier om al eens weg te zijn geweest met de Chiro, vooraleer je op kamp vertrekt.

Zo’n Chirokamp, wat is dat nu eigenlijk?
Wie? Alle kinderen van 6 tot 18 jaar zijn welkom! Wij doen namelijk een ‘open kamp’. Dat houdt in dat niet enkel onze leden, maar ook vriendinnetjes of nieuwe kindjes, die nog niet in de Chiro zitten, mogen meegaan. Ons motto is immers: hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Wat? Gewoon alle dagen dolle pret! Op een kamp spelen we erop los, net als elke zondag, maar dan een heel kamp lang. Massaspelen met heel de Chiro, vetzakkendag waarop we elkaar zo vuil mogelijk maken (en eens wél met eten mogen spelen), vanaf de tippers een nachtspel en tweedaagse of op dagtocht naar een zwembad? We doen het allemaal, met als hoogtepunt natuurlijk ons heuse kampvuur!

Waar? De kampplaats is elk jaar opnieuw een verrassing… Zo blijft het telkens weer spannend.

Wanneer? De datum van ons kamp ligt altijd vast, dus noteer deze datum al maar in je agenda voor de volgende jaren. Het kamp loopt van 1 tot 11 augustus, enkel de speelclubbers komen iets minder lang, namelijk van 4 tot 11 augustus.